Yahoo! Avatars

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Utolsó kommentek

Hihetetlenül olcsó esküvői ruhák... Kínából?

2010.03.03. 19:54 fl0werstar

Biztosan Ti is rengeteg helyen láttátok már azokat a hihetetlenül gyönyörű és elképzelhetetlenül olcsó ruhákat, amikből annyi van manapság az interneten.

Általában műtermi fotókat látunk a honlapokon, varázslatos ruhakölteményekről, amelyek mellett 50-300 dolláros árak villognak. Semmi szarkazmus, ez az igazság. Egy része. Mert aki tovább böngész, megtalálja az oldalon a "We are Chinese dress maker company, make beautiful dress for you" cégleírást is. De miért lenne az baj, ha Kínából rendel az ember (lánya) esküvői ruhát? Igaz, hogy szegény varrónők éhbéren dolgoznak, dehát ha valakinek kis költségvetésből kell esküvőt szerveznie, akkor már mindjárt tegyen is le a szép ruháról?

Mert a ruhák bizony drágák manapság. Néha olyannyira, hogy szegény menyasszony tényleg ott tart már, hogy lemond álmai hercegnőruhájáról. Hátmég azok a ruhák, amelyeket ezeken a honlapokon találunk -- mármint eredetiben. De akkor hogy lehet, hogy a "koppintott" változat ilyen olcsó? A honlap szerint azért, mert nem tartanak fenn szalont, helyi anyagokból helyi szakemberek varrják a ruhákat. Ez mind szép és jó. De az 50 dolláros anyagköltséget is keveselném...

Na, hát utánanéztem a dolgoknak, és jelentem, IKEA-szerű üzletfelfogással állunk szemben. Ami nem baj, csak jó, ha az ember tisztában van vele. Svájcban, ahol élek, a svéd bútorcéget nagyon olcsó és lenézett minőségnek tartják, de ugyebár mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor nem 100 évre vesz milliósnak kinéző bútort, és az ár igenis számít.

Hát erre hasonlítanak ezek a cégek is. Ők is követik a divatot, a legújabb tervezői katalógusokból vannak fent képek a honlapjukon, és az üzleti modell is hasonló. Szombatonként rengetegen vannak az itteni IKEÁban, és nem hiszem, hogy mind üres kézzel megy haza (nem egy igazi családi program az ott tolongás...). Igazából erre épít a cég, hogy a nem túl gyönyörű (noha az egész lakás azzal van tele! ;)), olcsón nagy számban rendelkezésre álló darabokat sokan veszik, az esetleges minőségi problémák ellenére. Ha valaki nagyon reklamál, mindent (tényleg mindent!) szó nélkül cserélnek, nagyon kedvesen.

A kínai esküvőellátók hasonló filozófiát követnek. Ha valaki egyszerű ruhát választ, legtöbbször nagyon elégedett. Aki sokat rájuk telefonál, e-mailen követi a folyamatot, szintén pozitívan nyilatkozik később. A többiek pedig néha borzalmas, igazi kínai-piaci esküvői ruhákkal "gazdagodnak". Aztán lehet reklamálni, visszaküldeni, stb. De ugye a legtöbb esetben több a postaköltség, így a menyasszony inkább nem tölti ezzel amúgy is kevés idejét.

Szóval most "vedd", vagy "ne vedd" a dolog? Ha hazárdjátékos vagy, mindenképpen vedd. Ennyit talán megér, akkor is, ha nem jól sül el. Ha van rá elég időd, vedd. Mert ha le tudod követni őket állandóan, akkor nem vernek át. (Érdemes fotókat kérni a készítés során!) Ha egyszerű ruhát választasz (nincs sok díszítőelem) és pontosan le tudod írni minden részletében, hogy mit szeretnél, vedd. Mondom, hátha összejön.

Ha csak kattintani akarsz, beütni az adataidat, fizetni és utána rátérni a dekorációra vagy a virágokra, ne vedd. Ez nem ilyen egyszerű. Ha igazi habos, virágokkal és gyöngyökkel kivarrt, csipkecsodáról álmodsz, ne vedd. Sajnos, ezek nem Kínában születnek. Ha ideges típus vagy, akkor sem ajánlom ezt az opciót.

Tehát eléggé 50-50%. Vagy nagyon jól sül el, vagy kidobott pénz. Ez nem pesszimizmus, én csak többszáz oldalnyi beszámolót sűrítettem itt össze.

Lehet, hogy a menyasszonyi ruha lesz a legnagyobb kiadás az esküvőn... Remélem, nem. Mindenesetre egyike a 2 dolognak, amihez a kezdet kezdetén ragaszkodtam, szóval ez így fair. Max majd a kedves költségvetését faragom le, és szendvicset esznek a vendégek. :D :D :D Csak viccelek! Sosem nyúlnék az ő két alapeleméhez, aminek az egyike a menü. Ehhez mindenkinek joga van, hiszen ez kettőnk esküvője! ;) De azért a szép ruhámról sem mondok le. Majd meglátjuk, hogy alakul...

Szólj hozzá!

Címkék: ruha esküvő olcsó kínai természetes kínából

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszeteseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr271806681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása