Yahoo! Avatars

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Utolsó kommentek

Mitől "olcsó" egy esküvő?

2010.02.25. 11:07 fl0werstar

Mindent megpróbáltam. Kihagyni ezt-azt, megkeresni a legolcsóbb lehetőságet, szűkíteni a vendéglistát... de az esküvő drága dolog, ezt be kell látnom. Ez nem olyan, mint egy sima buli. Valahogy attól, hogy valami fehér, máris drágább lesz... :) Ezt nevezem menyasszonyi felárnak.

De mit lehet akkor tenni? Ha szeretném ennek ellenére meghívni akiket (nagyonnagyon) fontosnak tartok, szeretnék szép ruhát, tortát, zenét, virágokat? Fontos, hogy az ember józanul gondolkodjon. Elvégre a menyasszonyi felár éppen azért van, mert látják, hogy az ember lánya csillogó szemmel, elangyalodva simogatja a ruha szegélyét/a virág szirmát/az asztalterítőt/a vőfélyt... =D

Józanul megnézve (ki az aki iszik esküvőszervezés közben?!) az egész pont olyan, mint egy (igazán fontos) nagy party. És érdemes úgy is szervezni. Ha van néhány dolog, amibe igazán beleszerettünk, vagy amit fontosnak tartunk, punktum, ahhoz érdemes ragaszkodni, a többin viszont lehet... khhhmmm... spórolni.

Például a meghívók. Persze nekem is megvolt a nagy álmom. De kiszámoltam, és ez annyiba kerül, hogy ebből a pénzből pompás szuveníreket vehetünk a vendégeinknek, valami picit, amit mindenki hazavihet az esküvő után. Vagy mág 5 szelet tortát fejenként... Tehát úgy döntöttünk, beállunk a sorba (sok fórumon olvastam, hogy mások is így tettek), és a papír kiválasztása után magunk nyomtatjuk-dekoráljuk a meghívót. Hiszen nagyon kevesen tartják meg, és tényleg hatalmas az árbeli különbség ahhoz képest, hogy ez nem is olyan nagyon fontos része az esküvőnek.

Aztán ott van az emberek öltöztetése. A mi esküvőnkhöz felesleges bárkire bármilyen formaruhát vagy színösszeállítást ráerőltetni. Ha bárki szeretne ruhát venni ezalkalomból, csakis olyat vehet (ellenőrzöm! :D), amit amúgy is hordana. De mi nem öltöztetünk senkit. :)

Ennivaló... Rengeteg olyan finomság van, amit szezonális összetevőkből bárhol nagyon olcsón összeállítanak. Ezeket mi svédasztalra tennénk (ami nem IKEÁsat jelent), amit kell melegítőkbe. És szedegessen mindenki, amit szeretne. Finomak lesznek nagyon, de csomó pluszköltség elmarad így.

Személyzet. Na, az nem lesz. Furának is érezném, és ennyi embernél, meg ekkora rendezvényre felesleges is. Azt találtuk ki, hogy pici feladatokat adunk mindenkinek (pl. valaki a melegítőkre néz rá időről időre, más a zenére figyel, hogy ne legyen túl hangos, vagy halk, stb.), így nem nekünk kell ide-oda rohangálnunk, viszont ezekkel a vendégeket sem terheljük le, hiszen tényleg pici dolgokról van szó.

Virágok: mint már korábban említettem, szezonális, "gyermeki" elrendezést szeretnénk. Ehhez elég lesz megvenni a virágokat és oda tenni őket, ahova kell. Én úgysem látok nagy különbséget csokor és csokor között, a virágokon és a zöldön túl. :) És biztos vagyok bekke, hogy iszonyat helyes vázákat fogunk tudni venni olcsón, hiszen a felár itt nem dolgozik. :)

Mindenfélén lehet amúgy spórolni, anélkül, hogy ez feltűnne a vendégeknek. Rengeteg olyan dolog van, ahol valaki munkáját fizetjük meg, amit valójában mi is el tudunk végezni, vagy máshol olcsóbban megcsinálják. Persze arra érdemes figyelni, hogy a menyasszony ne terhelje le se magát, se a vendégeit, ismerőseit, és legyen ideje pihenni a nagy nap előtt!

Igaz, angolul van, de itt rengeteg hasznos tanács vár a menyasszonyra, aki szeretne kicsit lefaragni az esküvő költségvetéséből anélkül, hogy bárki észrevenné. ;)

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene menü esküvő virág természetes dekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszeteseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr851789072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása